Categorie archief: Wandeltochten

Oude tijden herleven bij Kennedymars Fryslân

Velen hebben het vast al horen ‘rondzingen’ tijdens de Kennedymars vorig weekend. De vraag wat de opzet volgend jaar zal zijn.

Tijdens onze evaluatie hebben wij als organisatie Sportdriewo besloten de nachtmarsen in ere te herstellen. De nachtmars zal bestaan uit de Kennedymars, de 40 km nachtmars en de 25 km nachtmars. De dagmars zal bestaan uit de 40 km dag mars, de 25 km dagmars en de Juniormars van 8 km.

De Kennedymars start om 22.00 uur. De 25 km nachtmars start ook om 22.00 uur en de 40 km nachtmars zal om 23.30 uur starten.

Voor de dagmarsen 25 km en 40 km mag worden ingeschreven en gestart tussen 08.00 en 10.00 uur. De Juniormars wordt volgend jaar voor de 10e keer gelopen! Inschrijven en starten tussen 10.00 en 14.00.

Meer informatie is te vinden in het wandelboekje dat medio november zal verschijnen. Houd ook onze site in de gaten voor aanvullende informatie. Deze zal begin 2018 aangepast worden.

Wij trekken de stoute schoenen aan, trekt u uw wandelschoenen aan?

Zeer geslaagde wandeldag Klavertje4!!!

Zaterdag 26 augustus was het weer wandelen geblazen in Wâlterswâld! Vanuit de Nije Warf startten 285 deelnemers aan de Klavertje4 Wandeltocht. Hoogtepunt van deze dag was de tiende editie van de Kennedymars van maar liefst 80 kilometer. Maar liefst 110 wandelaars hebben deze monsterafstand volbracht. Naast deze afstand konden deelnemers kiezen uit 20, 40 of 60 kilometer, voor de jonge wandelliefhebber was er de Juniormars van 8 kilometer. Er werd gelopen in lussen van 20 kilometer met als centrale punt de Nije Warf. Hier was de hele dag muziek, catering, terras en dus gezelligheid aanwezig. Daarnaast was er om de 10 kilometer een stempelpost met catering, iets wat door de deelnemers enorm werd gewaardeerd. Mede door het mooie wandelweer, de enthousiaste deelnemers, de afwisselende route en natuurlijk de hard werkende vrijwilligers kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagde wandeldag. Sportdriewo is nu al weer bezig met ideeën voor volgend jaar; wellicht wordt de Nachtmars weer in ere hersteld! Houdt onze internetsite www.sportdriewo.nl en de Facebookpagina in de gaten, ook voor foto’s en andere informatie.

Ps. Nanne Nicolai heeft prachtige foto’s gemaakt, bedankt daarvoor. Kijk op www.nanneoedsz.wordpress.com

Inschrijving verlengd!

Door de vakantieperiode krijgen we veel telefoontjes met de vraag of er na dit weekend nog ingeschreven kan worden. Om iedereen de mogelijkheid te geven dit nog te doen hebben wij  besloten de inschrijving te verlengen tot woensdag 23 augustus om 23:59 uur.

Ook krijgen wij vaak de vraag tot hoe laat men mag finishen. Dit is voor alle afstanden 22.30 uur.

Graag tot ziens op 26 augustus!

Overnachten in de Nije Warf!

Dit jaar bieden wij de mogelijkheid om in de Nije Warf (startlocatie tochten) te overnachten, zowel de vrijdag- als zaterdagnacht.
Hiervoor wordt alleen een ruimte beschikbaar gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor een slaapmatje, slaapzak etc. De kosten
bedragen €7,50 p.p.p.n. Eventueel is er een ontbijt bij te boeken voor
de zaterdagochtend. Kosten hiervoor bedragen €5 p.p. Mocht u
gebruik willen maken van de overnachtings- en/of ontbijt
mogelijkheden dan kunt u zich hiervoor aanmelden via
sportdriewo@gmail.com.

Overige overnachtingsmogelijkheden in de omgeving zijn als volgt:
Camping/pension de Jong (www.botniahiem.nl)
Camping de Zandhorst (www.campingdezandhorst.nl)
Boerderijcamping de Stins (www.campingdestins.nl)
Diverse hotels, appartementen en b&b’s in Dokkum (via
booking.com)