Categorie archief: Mountainbiketochten

Succesvolle 4e editie MTB-tocht!

Succesvolle 4e editie MTB-tocht Sportdriewo!

Afgelopen zaterdag organiseerde Sportdriewo haar vierde editie van de jaarlijkse mtb-tocht op de tweede zaterdag van november. Ondanks de zware omstandigheden, veroorzaakt door de vele regenval van de voorgaande dagen, wisten 150 deelnemers de startlocatie de Nije Warf in Walterswald te vinden. Hier had KOBO fietsen een professionele showroom met KTM fietsen en onderdelen opgesteld. Deze zorgde voor een flink aantal verlekkerde blikken. Eenmaal op de route fietsten de deelnemers minimaal de basisroute van 25 kilometer en konden zij kiezen uit 3 extra lussen waardoor de maximale afstand op 60 kilometer uitkwam. Onderweg werden de deelnemers getrakteerd op een tweetal cateringposten verzorgd door Spar Dokkum waar van alles te krijgen was; hier werd dan ook veelvuldig gebruik van gemaakt. Daarnaast was er op de route een geheel ingerichte onderhoudspost voor de gestrande deelnemer van sponsor Tom Meindertsma. Een lekke band of afgelopen ketting werd vakkundig gerepareerd.

Deze editie werd gekenmerkt door de vele hoogtemeters die bedwongen moesten worden. Werkelijk elke bult of verhoging in het anders zo platte Noordoost Friese landschap was opgenomen in de route. Zo werden de wallen van afvalverwerkingsbedrijf van der Galiën beklommen en werden er twee afdalingen en beklimmingen in het Tolhuispark in Dokkum gereden. Na een ochtend crossen door de modder, over single tracks, door weiland en bos finishten de deelnemers moe maar voldaan in de Nije Warf om daar te genieten van een heerlijke kom soep. Hier werden ook de twee winnaars bekend gemaakt van de verloting van KTM spullen ter waarde van 50 euro, mogelijk gemaakt door KOBO fietsen. De organisatie bedankt alle deelnemers, landeigenaren, Staatsbosbeheer en gemeente DDFK voor het mogelijk maken van deze tocht.

Routekaart online

Vanaf vandaag staat de routekaart van de mtb-tocht van 11 november 2017 online. De basisroute van 25,4 kilometer heeft de kleur roze en is de minimale afstand die gefietst moet worden. Vervolgens zijn er 3 afzonderlijke extra lussen in de kleur geel. De Afstanden zijn:

Lus 1 Dokkum/Rinsumageest 15,8 kilometer,

Lus 2 De Houtwiel 7,5 kilometer en

Lus 3 Driezumer Bos, Bulten, Meer en Dinzerloane 12,3 kilometer

In totaal kan men dus minimaal 25,4 en maximaal 59,4 kilometer fietsen. Tijdens de route wordt er duidelijk aangegeven welke lus er aan zit te komen en hoeveel kilometer extra dit is! Zo kunnen de deelnemers tijdens de tocht nog een beslissing nemen over welke lus ze extra willen nemen. Bijvoorbeeld: iemand met goede benen die dag pakt alle lussen; wanneer je een iets mindere dag hebt, pak je alleen lus 3. Een ieder is dus vrij om naar hartenlust te variëren binnen de aangegeven route en lussen.

Houdt er rekening mee dat deze route deels onder voorbehoud is. Het één en ander is uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden en de toestand van de ondergrond. Ondertussen wordt er door de parcoursbouwers hard gewerkt om de route rijklaar te maken. Bomen worden gesnoeid, takken opgeruimd en rozenstruiken verwijderd. Komende weken wordt er dus alles aan gedaan om op 11 november een mooie tocht te kunnen organiseren. Zeer waarschijnlijk wordt deze 4e editie diegene met de meeste hoogtemeters tot nu toe! Kom en laat u verrassen!

Routekaart 11 nov 2017

Geslaagde 3e editie MTB tocht i.s.m. Stichting Paardendagen

Zaterdag 29 juli organiseerde Sportdriewo voor de derde maal de MTB-tocht i.s.m. Stichting Paardendagen. Met een record aantal deelnemers en enthousiaste reacties naderhand kan de organisatie terugkijken op een geslaagde editie. Zo’n 85 deelnemers gingen van start en lieten zich niet afschrikken door het door regen zwaar geworden parcours. De afstand van de tocht bedroeg 30 km en bestond onder andere uit alle elf hindernissen die op de vrijdag door de paarden waren getrotseerd.

Iedereen bedankt voor de deelname en tot in november! De vierde editie van de ‘winter’ MTB- tocht staat gepland op zaterdag 11 november 2017.
Foto’s van de tocht staan hieronder.